FAQs

Veelgestelde vragen

Test


Je kunt de muur het beste op verschillende plekken opmeten, want geen enkele muur is namelijk kaarsrecht. Geef bij de bestelling de ruimte hoogte- en breedtemaat op. Daarbij raden we je aan zowel in de hoogte als in de breedte 3 tot 6 cm meer behang te bestellen dan je nodig hebt, zodat je voldoende speling hebt.
We drukken al ons behang op maat, dus in principe kun je behang voor iedere afmeting bestellen. Heb je een grote muur (breder dan 6 meter of hoger dan 3,5 meter) en twijfel je? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Voor het mooiste resultaat breng je ons behang aan op een gladde en schone ondergrond. Muren die veel vocht opnemen moet je eerst voorstrijken voordat je kunt behangen. Als je behang met een lichte kleur hebt gekozen, kies dan voor een witte voorstrijk. Zo voorkom je dat de ondergrond door het behang heen te zien is. Breng tot slot het behang niet aan op ondergronden van blik, aluminium of andere materiaalsoorten die kunnen roesten.
Ja, want je kunt het behang droog van de muur trekken. Doe dit wel voorzichtig, want het kan zijn dat niet alles in één keer loskomt. Mocht er toch wat behang achterblijven, dan kun je het voorzichtig met een plamuurmes afsteken.
Zeker! Op elke behang-pagina kun je een staal bestellen door op het tabblad 'Behangstaal bestellen' te klikken. Dit is gratis en vrijblijvend.
Ja, super makkelijk! Doordat je de muur rechtstreeks insmeert met lijm heb je geen onhandige behangtafels meer nodig. Ook kun je het behang 'stotend' aanbrengen en zo gemakkelijk tegen elkaar schuiven. Iedereen kan het!
Ons behang kun je het beste aanbrengen met Perfax Roze (Ready & Roll) voor vliesbehang. Verkrijgbaar in vrijwel iedere behangspeciaalzaak of doe-het-zelfzaak. Let goed op dat je geen lijm neemt voor papierbehang! De verpakkingen lijken namelijk nogal op elkaar, dus een vergissing is zo gemaakt.
Bij patroonbehang is het belangrijk dat je in één keer genoeg bestelt. Vanwege het printproces kunnen de kleuren per levering namelijk iets afwijken. Bij twijfel kun je daarom het beste iets meer bestellen.
<p>Wij hanteren een levertijd van 5 tot 8 werkdagen. Let op: in het weekend en op feestdagen zijn wij gesloten.</p> <p>Patroonbehang drukken we direct na de bestelling en kun met 5 tot 6 werkdagen in huis verwachten.</p> <p>Maatwerkbehang vergt meer tijd. Na jouw bestelling ontvang je van ons binnen 2 werkdagen een voorbeeld van het behang op basis van jouw afmetingen en wensen. Na goedkeuring nemen het behang in productie en kun je het met 5 tot 6 dagen in huis verwachten.</p> <p>Zodra we je bestelling verzonden hebben geven we je een seintje en ontvang je een Track & Trace code van ons.</p>
Nee, het is beter om een paar weken te wachten tot de muren echt goed droog zijn.