Behang

Wij drukken al onze behangprints op vliesbehang met acryl toplaag en non woven-rug. Het is milieuvriendelijk, duurzaam én veilig. Maar, wat betekent dat eigenlijk? Vliesbehang bestaat uit meerdere lagen. Bij ons bestaat de onderste laag uit een FSC-mix die niet-geweven is, waardoor het extra sterk is en je het gemakkelijker kunt aanbrengen op de muur. De bovenste laag bestaat uit acrylverf op waterbasis. Hierdoor zijn de negatieve gevolgen voor het milieu erg klein en kan het geen schade opleveren voor mens of dier. Klassiek vliesbehang heeft vaak een toplaag van PCV met weekmakers; olieachtige vloeistoffen die worden toegevoegd om het behang flexibeler te maken. En deze weekmakers zijn dus wél schadelijk voor jou en het milieu. Dat wil je natuurlijk niet in je kinderkamer hebben! Andere voordelen van ons behang zijn:
  • Het is mooi mat en heeft een egale textuur.
  • Je kunt het afnemen met een licht vochtige doek.
  • Het is beter bestendigd tegen krassen.
  • Het rekt niet uit en krimpt ook niet.
  • Het is over het algemeen vrij kleurvast.
  • Het is makkelijk op de muur aan te brengen en ook weer makkelijk (droog) te verwijderen.
  • Het is overschilderbaar - maar waarom zou je dat willen?!.
Ook het behangen zelf is makkelijk; omdat je alleen maar de muur hoeft in te lijmen heb je de klus zo geklaard.
Nee, het is beter om een paar weken te wachten tot de muren echt goed droog zijn.
<p>Wij hanteren een levertijd van 5 tot 8 werkdagen. Let op: in het weekend en op feestdagen zijn wij gesloten.</p> <p>Patroonbehang drukken we direct na de bestelling en kun met 5 tot 6 werkdagen in huis verwachten.</p> <p>Maatwerkbehang vergt meer tijd. Na jouw bestelling ontvang je van ons binnen 2 werkdagen een voorbeeld van het behang op basis van jouw afmetingen en wensen. Na goedkeuring nemen het behang in productie en kun je het met 5 tot 6 dagen in huis verwachten.</p> <p>Zodra we je bestelling verzonden hebben geven we je een seintje en ontvang je een Track & Trace code van ons.</p>
Bij patroonbehang is het belangrijk dat je in één keer genoeg bestelt. Vanwege het printproces kunnen de kleuren per levering namelijk iets afwijken. Bij twijfel kun je daarom het beste iets meer bestellen.
Ja, super makkelijk! Doordat je de muur rechtstreeks insmeert met lijm heb je geen onhandige behangtafels meer nodig. Ook kun je het behang 'stotend' aanbrengen en zo gemakkelijk tegen elkaar schuiven. Iedereen kan het!
Zeker! Op elke behang-pagina kun je een staal bestellen door op het tabblad 'Behangstaal bestellen' te klikken. Dit is gratis en vrijblijvend.
Ja, want je kunt het behang droog van de muur trekken. Doe dit wel voorzichtig, want het kan zijn dat niet alles in één keer loskomt. Mocht er toch wat behang achterblijven, dan kun je het voorzichtig met een plamuurmes afsteken.
Voor het mooiste resultaat breng je ons behang aan op een gladde en schone ondergrond. Muren die veel vocht opnemen moet je eerst voorstrijken voordat je kunt behangen. Als je behang met een lichte kleur hebt gekozen, kies dan voor een witte voorstrijk. Zo voorkom je dat de ondergrond door het behang heen te zien is. Breng tot slot het behang niet aan op ondergronden van blik, aluminium of andere materiaalsoorten die kunnen roesten.
We drukken al ons behang op maat, dus in principe kun je behang voor iedere afmeting bestellen. Heb je een grote muur (breder dan 6 meter of hoger dan 3,5 meter) en twijfel je? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Je kunt de muur het beste op verschillende plekken opmeten, want geen enkele muur is namelijk kaarsrecht. Geef bij de bestelling de ruimte hoogte- en breedtemaat op. Daarbij raden we je aan zowel in de hoogte als in de breedte 3 tot 6 cm meer behang te bestellen dan je nodig hebt, zodat je voldoende speling hebt.