Veilig voor kind en milieu

Veilig voor kind en milieu

Ons behang is veilig. Niet alleen voor jou en je kind, maar ook voor het milieu. Hoewel we vinden dat elk behang in huis dat hoort te zijn, is het natuurlijk extra belangrijk dat er in de kinderkamer geen giftige stoffen vrijkomen.

Wij drukken onze ontwerpen in Nederland op hoge kwaliteit vliesbehang.

De specificaties zijn:

  • Materiaal: 165 grams non-woven
  • Dikte: 250 mu
  • Baanbreedte: 487 mm
  • Brandcertificaat: voldoet aan alle normen en mag zelfs in commerciële ruimtes en vluchtruimtes gebruikt worden (Bs1-d0  & ASTM 84)
  • Kleurvast; verkleurt niet bij binnengebruik

Walloha behang wordt duurzaam geproduceerd en is biologisch afbreekbaar. Ons behang bevat FSC-gecertificeerde pulp en een polystervezel. Deze basis voldoet aan de Oeko-Tex® Standard 100 norm. Hoewel polyester geen natuurlijk materiaal is, is het toevoegen ervan wel nodig om het behang sterk en kwalitatief hoogwaardig te maken. Wanneer je behang zou maken van 100% houtvezel of gerecycled papier, dan zou het behang al scheuren tijdens het ophangen. En dat wil je natuurlijk niet.

Het behang is vrij van PVC, vinyl, formaldehyde en andere vluchtige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor een kind. De toner waarmee geprint wordt is volledig CO2-vrij geproduceerd en is voedselveilig, wat inhoudt dat het direct contact met voedsel mag hebben.

Tot slot wordt een deel van het productiepand verwarmd met de restwarmte van de behang productie. Wat papierafval betreft, is onze drukkerij partner van Paper for Paper. Dit houdt in dat het afval teruggaat naar de papierfabriek, waar weer nieuw papier van wordt geproduceerd. Van de laatste bruikbare pulp wordt toiletpapier gemaakt, dat ook weer wordt gebruikt in de drukkerij. Een gesloten cirkel dus!

Bekijk ons behangassortiment en bestel nu jouw duurzame behang bij Walloha

Veilig voor kind en milieu