Privacyverklaring

Privacyverklaring

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 18 april 2020.

In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop Walloha jouw persoonsgegevens verzamelt en hoe daarmee wordt omgegaan. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden, bijvoorbeeld vanwege wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Inhoud van dit artikel:

1. Walloha

Je leest op dit moment de privacyverklaring van Walloha. Walloha is een online winkel die muurdecoratie voor kinderen ontwerpt en verkoopt. Met onze vrolijke behangdesigns, muurstickers en posters maak je van de kinderkamer iets eigens.

Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Walloha verzameld worden. Het is daarom goed om te weten wat daarmee gedaan wordt en hoe jij jouw wensen kunt aangeven. Daarover gaat deze verklaring. Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Walloha, neem dan gerust contact op!

Walloha
Hof van Ra 15
1705 SC Heerhugowaard
Nederland
https://walloha.com/
info@walloha.com

KVK: 65022696
BTW: NL855950274B01

IBAN: NL78 KNAB 0255 0140 23 (Knab Bank)
BIC: KNABNL2H

Walloha is onderdeel van V.O.F. Mes Media, welke wordt gedreven door Mariska van Brederode en Sander Hillegers.

2. Doel gegevens

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Walloha. Deze worden hieronder toegelicht.

2.1. Bestellingen
Voor je bestelling hebben we je naam, e-mailadres, adres(sen), telefoonnummer en betaalgegevens nodig. Wij zullen jouw gegevens registreren, opslaan en verwerken voor een juiste afwikkeling van de bestelling. Daarnaast kunnen deze gegevens gebruikt worden voor een eventuele latere garantie. Bij de afwikkeling van je bestelling verstrekken wij aan het logistiekcentrum en (behang)producent de strikt noodzakelijke persoonlijke gegevens.

Wij zullen jouw gegevens alleen voor bovenstaande doelen gebruiken, of voor een doel dat hier nauw mee samenhangt. Zo worden jouw gegevens dus nooit op een onverwachtse manier door ons gebruikt.

2.2. E-mail contact
Als jij ons een e-mail stuurt, dan zijn wij in het bezit van jouw e-mailadres, naam en IP-adres, samen met overige gegevens die jij ons toestuurt (datum, tijdstip, IP-adres en eventuele website of telefoonnummer).

2.3. Het versturen van nieuwsbrieven
Walloha stuurt digitale nieuwsbrieven van commerciële aard. Je voornaam, e-mailadres en IP-adres worden verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Walloha, zodat we weten naar wie en welk adres we de nieuwsbrief kunnen sturen.

2.4. Productreviews
Om een productreview te kunnen plaatsen op Walloha, dien je jouw voornaam en e-mailadres op te geven, en eventueel een foto up te loaden. Tevens wordt jouw IP-adres en tijdstip van plaatsing en eventuele website opgeslagen in onze database. Jouw naam, het tijdstip van plaatsing en een eventuele foto worden samen met de review gepubliceerd op Walloha. Reviews zijn in te zien bij het bijbehorende product en in een aparte RSS feed.

Productpaginas en de bijbehorende reviews zijn door iedereen op te vragen, inclusief zoekmachines. Wij hebben geen invloed op hoe deze zoekmachines jouw review(s) opslaan of tonen.

2.5. Analytics
De website van Walloha verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics en Jetpack. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de lengte van je bezoek, de pagina’s die je bezoekt en de producten die je bestelt.

3. Ontvangers

De gegevens die Walloha ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.:

3.1 Producenten en verwerkers
Het komt voor dat andere partijen jouw gegevens van ons krijgen. Wij komen met deze partijen in een verwerkersovereenkomst overeen dat zij zorgvuldig met jouw gegevens omgaan en zij krijgen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn om hun dienst te verlenen. Deze partijen gebruiken jouw gegevens alleen in overeenstemming met de instructies die wij geven en niet voor eigen doeleinden. Wij kunnen jouw gegevens bijvoorbeeld doorgeven aan ons logistiekcentrum, behangproducenten en/of behangpartij. Zij zullen, respectievelijk, zorgdragen voor de administratie en de facturen correct verwerken; zorgdragen voor het leveren van de orders; zorgdragen voor de productie van het bestelde behang en verzending daarvan, zij zullen contact opnemen voor het behangen indien dit door uzelf is aangevinkt. Deze partijen zijn “verwerkers” in de zin van de Relevante Wetgeving.

Overige ontvangers:

3.2. Mailchimp
De nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres, voornaam en IP-adres automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.

3.3. Realhosting
De website en e-mail van Walloha worden gehost bij Realhosting. Alle gegevens die jij tijdens jouw bezoek achterlaat, zoals reacties, e-mails of bestellingen, worden opgeslagen op de servers van Realhosting.

3.4. Dropbox
De back-ups van de website worden gehost bij cloud-dienst Dropbox. Gegevens die jij achterlaat op de website van Walloha zijn op de servers van Dropbox opgeslagen.

3.5. Mollie
Alle betalingsgegevens (e-mail, IP-adres, datum & tijdstip van bestelling) die voor bestellingen die worden voldaan middels iDeal, worden verwerkt en opgeslagen door payment gateway Mollie.

3.6. PayPal
Alle betalingsgegevens (e-mail, IP-adres, datum & tijdstip van bestelling) die voor bestellingen die worden voldaan middels PayPal, worden verwerkt en opgeslagen door payment gateway PayPal.

3.7. Accountantskantoor en boekhoudingssoftware
Alle facturen van onze klanten worden verzameld en verwerkt middels het boekhoudprogramma E-Boekhouden en zijn inzichtelijk voor de boekhouders waarmee Walloha samenwerkt.

Wij geven jouw persoonsgegevens nooit onnodig door aan derden.

4. Opslag periode

Jouw gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

4.1. Facturen
Walloha is wettelijk verplicht om facturen en bijbehorende bestelgegevens 10 jaar te bewaren.

4.2. E-mailcontact
Op het moment dat je contact opneemt met Walloha via e-mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

4.3. Het versturen van nieuwsbrieven
Jouw e-mailadres en voornaam worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven, of door een mail te sturen naar info@walloha.com.

4.3. Productreviews
De door jou geplaatste productreview(s) worden samen met de verstrekte gegevens voor onbepaalde tijd opgeslagen. Stuur ons een mail als je wilt dat we jouw gegevens verwijderen: info@walloha.com.

4.5. Analytics
De gegevens die Google Analytics en Jetpack op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics en Jetpack.

5. Cookies

Walloha gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Walloha gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Op de website van de Consumentenbond lees je hoe je dat kunt doen.

6. Beveiliging van persoonsgegevens

Er worden geen fysieke kopieën gemaakt van jouw persoonsgegevens. Je gegevens worden alleen digitaal beheerd in de bovengenoemde systemen en software.

De persoonsgegevens die door Walloha of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie.

Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Walloha. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces. De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Walloha privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

7. Jouw rechten

7.1. Recht op inzage
Je hebt te allen tijde het recht om jouw gegevens op te vragen die door Walloha zijn vastgelegd en bewaard. Dit doe je door een e-mail te sturen naar info@walloha.com. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

7.2. Recht op rectificatie
Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Walloha. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke mail.

7.3. Recht op overdracht
Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Walloha opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Walloha al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

7.4. Recht op wissen van gegevens
Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Walloha vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

7.5. Recht op het indienen van een klacht
Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Walloha niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dit kan via deze link.

7.6. Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)
Wil jij niet dat Walloha jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens. Het gebruik maken van deze rechten kan via info@walloha.com onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, idbewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren.

8. Plichten

Walloha verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Walloha via e-mail. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Walloha de betreffende dienst niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Walloha met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd.

Walloha behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Walloha dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Walloha te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens.

info@walloha.com
Hof van Ra 15 | 1705 SC Heerhugowaard | Nederland
Btw. Nr. NL855950274B01 | KVK Nr. 65022696