Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het antwoord op de vragen die wij het meest ontvangen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op of stuur een mail naar info@walloha.com.

Behang

Ons behang wordt gemaakt op bestelling. Voordat we het behang drukken dien je het ontwerp goed te keuren, dit duurt meestal 2 werkdagen.

Zodra we je bestelling verzonden hebben geven we je een seintje en ontvang je een Track & Trace code van ons.

Wij leveren wereldwijd. De geschatte levertijden (na goedkeuring!) bedragen:

Europa: 5-10 werkdagen

Noord Amerika: 2-3 weken

Australië, Nieuw Zeeland en Oceanië: 3 weken

Azië en de Stille Oceaan: 2-3 weken

Latijns Amerika en de Caraïben: 2-3 weken

Noord-Afrika en het Midden Oosten: 2-3 weken

Voor de meeste landen buiten Europa (inclusief de Verenigde Staten en Canada) is express shipping mogelijk. Neem contact met ons op voor de extra kosten en levertijden.

Dat kan zeker! Maatwerk is ons specialisme en is bij de prijs inbegrepen. We ontwerpen om je schuine muur/raamkozijn heen, zodat het behang perfect past. En mocht er een bed of commode voor de muur staan, kunnen we daar omheen ontwerpen zodat er niets van het behang wegvalt.

Bekijk voor meer informatie onze pagina Zo werkt het. Er is heel veel mogelijk, dus vraag het ons vooral!

Behang maatwerk voorbeeldBehang maatwerk voorbeeld

Dat kan! Meestal is voor ons een kleine moeite om iets toe te voegen, verwijderen of verplaatsen. Dit doen we dan ook gratis. Kleuren aanpassen is iets lastiger en is niet bij ieder behangontwerp mogelijk.

Mocht je heel veel willen aanpassen kun je het best eerst een mailtje sturen om te kijken wat mogelijk is.

Bekijk voor meer informatie onze pagina Zo werkt het. Er is heel veel mogelijk, dus vraag het ons vooral!

Behang maatwerk voorbeeldBehang maatwerk voorbeeld

Perfax Roze voor vliesbehang is het beste. Je kunt de Roll-On kiezen en deze zelf aanmaken, of kant en klare behanglijm (Ready & Roll) kopen.

Als deze behanglijm niet verkrijgbaar is in jouw land, kies dan voor lijm die geschikt is voor vliesbehang die je direct op de muur kunt aanbrengen.

Je kunt de muur het beste op verschillende plekken opmeten, want geen enkele muur is namelijk kaarsrecht. Geef bij de bestelling de exacte hoogte- en breedtemaat op. De extra centimeters die je nodig hebt berekenen we zelf.

Ja, maar dan wel voordat het behang is of wordt gedrukt. Dit kun je doen tijdens het beoordelen van het voorbeeld van jouw behangontwerp.

Zodra je het behangontwerp goedkeurt is annuleren helaas niet meer mogelijk.

Omdat we ons behang op maat maken, kunnen we het helaas niet retour nemen. Maar we zijn alleen tevreden als jij dat ook bent! Daarom geven hanteren we een 100% tevredenheidsgarantie.

Als je niet tevreden bent kun je binnen 30 dagen contact met ons opnemen. Dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Bij een teleurstellende zwangerschap kun je het behang (ongebruikt en geseald) retourneren. Na ontvangst ontvang je van ons het volledige aankoopbedrag terug. Neem hiervoor contact met ons op.

Wij drukken al onze behangprints op vliesbehang met acryl toplaag en non woven-rug. Het is milieuvriendelijk, duurzaam én veilig.

Maar, wat betekent dat eigenlijk?

Vliesbehang bestaat uit meerdere lagen. Bij ons bestaat de onderste laag uit een FSC-mix die niet-geweven is, waardoor het extra sterk is en je het gemakkelijker kunt aanbrengen op de muur.

De bovenste laag bestaat uit acrylverf op waterbasis. Hierdoor zijn de negatieve gevolgen voor het milieu erg klein en kan het geen schade opleveren voor mens of dier. Klassiek vliesbehang heeft vaak een toplaag van PCV met weekmakers; olieachtige vloeistoffen die worden toegevoegd om het behang flexibeler te maken. En deze weekmakers zijn dus wél schadelijk voor jou en het milieu. Dat wil je natuurlijk niet in je kinderkamer hebben!

Andere voordelen van ons behang zijn:

  • Het is mooi mat en heeft een egale textuur.
  • Je kunt het afnemen met een licht vochtige doek.
  • Het is beter bestendigd tegen krassen.
  • Het rekt niet uit en krimpt ook niet.
  • Het is over het algemeen vrij kleurvast.
  • Het is makkelijk op de muur aan te brengen en ook weer makkelijk (droog) te verwijderen.
  • Het is overschilderbaar – maar waarom zou je dat willen?!.

Ook het behangen zelf is makkelijk; omdat je alleen maar de muur hoeft in te lijmen heb je de klus zo geklaard.

Op dit moment niet.

We drukken al ons behang op maat, dus in principe kun je behang voor iedere afmeting bestellen. Heb je een grote muur (breder dan 6 meter of hoger dan 3,5 meter) en twijfel je? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Voor het mooiste resultaat breng je ons behang aan op een gladde en schone ondergrond. Muren die veel vocht opnemen moet je eerst voorstrijken voordat je kunt behangen. Als je behang met een lichte kleur hebt gekozen, kies dan voor een witte voorstrijk. Zo voorkom je dat de ondergrond door het behang heen te zien is. Breng tot slot het behang niet aan op ondergronden van blik, aluminium of andere materiaalsoorten die kunnen roesten.

Geverfde of gestucte muren moeten eerst 2 weken drogen voordat je gaat behangen.

Nee, dit is niet mogelijk. In dit geval moet je de muur eerst egaliseren voordat je gaat behangen.

Dat doe je door eerst de muur te schuren om de korrel af te toppen. Behang daarna de muur met Renovlies, dit is een soort grondpapier. Wanneer er nog korrels doorheen komen, dan kun je het nog een beetje bijschuren. Hierna kan het behang erover.

Ja, dat kan!

Nee, het is beter om een paar weken te wachten tot de muren echt goed droog zijn.

Ja, super makkelijk! Doordat je de muur rechtstreeks insmeert met lijm heb je geen onhandige behangtafels meer nodig. Ook kun je het behang ‘stotend’ aanbrengen en zo gemakkelijk tegen elkaar schuiven.

Ja, want je kunt het behang droog van de muur trekken. Doe dit wel voorzichtig, want het kan zijn dat niet alles in één keer loskomt. Mocht er toch wat behang achterblijven, dan kun je het voorzichtig met een plamuurmes afsteken.

Zeker! Ga naar de productpagina van het behang en klik op de knop ‘Gratis staal’. Je kunt maximaal 3 behangstalen bestellen per adres. Voer je gegevens in en wij sturen de behangstalen gratis naar je toe.

Stuur ons een mailtje als je meer stalen wilt ontvangen.

We versturen de stalen binnen 7 dagen. De stalen worden via de brievenbus bij je bezorgd.

Als je nog niet direct gaat behangen, kun je het behang het beste opgerold in de gesloten doos bewaren.

Is het behang beschadigd aangekomen of ben je niet tevreden?

Mail dan je klacht samen met foto’s van het behang naar info@walloha.com en we gaan direct voor je kijken naar een goede oplossing!

Behangcirkels

De behangcirkels zijn gemaakt van Gekkotex; zelfklevend polyester met matte textiel uitstraling. Het materiaal is gemakkelijk te verwijderen, kreukvrij en herpositioneerbaar dankzij de acryl-lijmlaag. Daarnaast is Gekkotex glad en krult het niet.

Onze behangcirkels zijn het meest geschikt voor harde, gladde ondergronden zoals deuren, meubels en glad gestucte muren zonder structuur. Op muren met stucwerk, structuur of korreltjes kunnen de cirkels niet goed hechten en zullen ze van de muur vallen.

Bij net geschilderde muren moet je minimaal zes weken wachten voordat je de cirkels aanbrengt.

Als je de behangcirkel binnenshuis ophangt (wat uiteraard de bedoeling is) en als het niet teveel onderhevig is aan grote temperatuursverschillen (zoals de volle zon of vochtigheid) dan gaat de behangcirkel makkelijk een paar jaar mee.

Ja, onze behangcirkels kun je makkelijk aanbrengen op een vlakke ondergrond. We leveren een gratis rakel mee waarmee je het bubbelvrij kunt ophangen. Verder zijn onze behangcirkels waterbestendig en nagenoeg scheurvast, terwijl de speciale lijmlaag niet hard-hechtend is. Daardoor tast het onderliggende verflagen of behang niet aan.

Ja, de speciale lijmlaag van onze behangcirkels is hard-hechtend is. Daardoor tast het onderliggende verflagen of behang niet aan wanneer je het verwijderd.

Verder is de behangcirkel herpositioneerbaar, wat betekent dat je hem zelfs na verloop van tijd ergens anders kunt opplakken. Maar als je de cirkel heel vaak verplaatst, zal hij wel wat van zijn plak-kracht verliezen.

Ja, je kunt hem na verloop van tijd ergens anders opplakken. Maar als je de cirkel heel vaak verplaatst zal hij wel wat van zijn plak-kracht verliezen.

Je kunt de behangcirkels binnen 4 werkdagen in huis verwachten.

Voor de meeste landen buiten Europa (inclusief de Verenigde Staten en Canada) is express shipping mogelijk. Neem contact met ons op voor de extra kosten en levertijden.

Is de behangcirkel beschadigd aangekomen of ben je niet tevreden?

Mail dan je klacht samen met foto’s van het behang naar info@walloha.com en we gaan direct voor je kijken naar een goede oplossing!